Powered by Blogger.

TERKINI!! GABUNGAN NGO NEGERI SELANGOR SERAH MEMORANDUM KEPADA JAIS!!

Wednesday, 1 August 2012


Sebentar tadi telah berlangsungnya himpunan secara aman penyerahan memorandum kepada JAIS atas ketidakpuasan hati rakyat Selangor mengenai Tazkirah berunsur politik di masjid dan surau dalam bulan Ramadhan.

Himpunan yang dapat mengumpulkan beberapa pertubuhan NGO dari Selangor seperti GAPS, PERKASA, JATI, WARIS MALAYA, IKDDAS, TIBAI dan GMP mendesak supaya tindakan yang sewajarnya patut diambil oleh JAIS atas pelacuran masjid oleh ahli politik yang berceramah di dalam tempat suci itu.

Sdr. Hamidzun, Presiden GAPS, menyatakan JAIS wajar memantau masjid dan surau dengan lebih rapat serta menyiasat setiap aduan dan rungutan ahli kariah dan mengambil tindakan tegas menurut undang-undang.

"Kami menyokong penuh agar masjid adan surau mesti dijadikan rumah untuk beribadat dan bebas dari sebarang unsur politik. Masjid dan surau harus menjadi medium untuk menyatukan umat Islam walaupun mereka berbeda pandangan dan ikutan politik."

Beliau menegaskan lagi yang rakyat Selangor sentiasa mendoakan agar masjid dan surau di Selangor bebas dari pengaruh politik, aman makmur dan sejahtera sebagai rumah Allah paksi penyatuan dan perpaduan ummah.

Sumber : Jawa Bernam

0 comments:

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP