Powered by Blogger.

Khalid usah campuri urusan PBT, selesai segera isu Unisel?

Tuesday, 14 August 2012


Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak sepatutnya campur tangan dalam urusan pengeluaran arahan pembangunan untuk Loji Rawatan Air Langat 2 (Langat 2).

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Noh Omar berkata, pengeluaran arahan pembangunan itu sebenarnya di bawah kuasa pihak berkuasa tempatan (PBT) yang bertanggungjawab iaitu Majlis Perbandaran Kajang (MPKj).

"Bagaimanapun, Abdul Khalid dalam kenyataannya baru-baru ini menyatakan sebarang kelulusan membabitkan pembangunan Langat 2 harus melalui Menteri Besar untuk persetujuan.

"Kalau ikut peraturan, kelulusan arahan pembangunan di bawah kuasa PBT. Mungkin kerana beliau seorang Menteri Besar, Khalid mahu mengawal semuanya," katanya pada sidang akhbar selepas melawat tapak projek penyaluran air mentah dari Pahang ke Selangor di sini hari ini.

Hadir sama, Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Noriah Kasnon; Ketua UMNO Bahagian Hulu Langat, Datuk Johan Abd. Aziz; Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Dusun Tua, Ismail Sani dan Pengerusi Gerakan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS), Datuk Sohaimi Shahadan.

Sementara itu, Noh pada majlis lain di KUALA SELANGOR membidas tindakan Menteri Besar Selangor yang didakwa sering menyalahkan pihak lain berhubung isu yang berlaku di negeri itu termasuk isu membabitkan Universiti Selangor (Unisel).


Beliau berkata, sepatutnya kerajaan Selangor salahkan diri kerana gagal membayar hutang kepada Jana Niaga Sdn Bhd (JNSB).

"Mereka boleh pula biayai kos guaman kes mahkamah membabitkan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sri Muda, Shuhaimi Shafiei dan pengarah strategik Parti Keadilan Selangor (PKR) Rafizi Ramli menggunakan duit rakyat," katanya kepada pemberita selepas menghadiri program "Maal Kacau Dodol" anjuran Badan Amal Selangor (Kasih) dan Persatuan Kebudayaan dan Muzik Melayu Nusantara Malaysia (Dendang Anak Malaysia) di Puncak Alam di sini hari ini.

"Kita telah mengemukakan permohonan pada 2010 tetapi sehingga kini masih belum menerima sebarang jawapan," ujarnya.

Sementara itu, beliau meminta Khalid meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar Selangor sekiranya gagal menyelesaikan proses pengambilalihan pengurusan Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (Syabas) sebelum September ini.

"Khalid juga pernah buat kenyataan ingin memecat Pengerusi Eksekutif Syabas, Tan Sri Rozali Ismail dan Ketua Pegawai Eksekutif Syabas, Datuk Ruslan Hassan. Saya cabar Khalid berbuat demikian sebelum bulan depan," katanya.

Sumber : Oyabun

1 comments:

Global Products & Services Review 14 August 2012 at 02:41  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP