Powered by Blogger.

PENDUDUK SABAK BERNAM AKAN BENAM PAKATAN KE LUBANG NAJIS!!!

Wednesday, 29 August 2012


Kemarahan rakyat Selangor khususnya di Sabak Bernam semakin memuncak dengan pembatalan secara tiba-tiba oleh Kerajaan Negeri Selangor ke atas tanah yang telah dibayar premiumnya. Ingatkan jika bertukar kerajaan dapatlah tanah seperti yang pernah dijanjikan sebelum menang, tapi hampassss.....

Penduduk kawasan Sungai Tengar Utara, Sabak Bernam begitu tidak berpuashati dengan tindakan kerajaan negeri melalui Pejabat Daerah dan Tanah Sabak Bernam yang telah membatalkan permohonan lesen sementara ke atas tanah yang pernah mereka pohon sebelum ini.

Setelah hampir 4 tahun memerintah negeri Selangor, bukan sahaja kerajaan pakatan di bawah pimpinan Khalid Gagap tidak menunaikan janji, malah telah membatalkan permohonan mereka dengan sewenang-wenangnya. Memang JANJI TAK PERNAH DITEPATI.

JB tidak menolak jika perkara ini akan turut menyalahkan pentadbiran kerajaan sebelum ini iaitu Barisan Nasional yang telah memberikan harapan kepada penduduk kampung terbabit. 90% pemohon yang memohon tanah tersebut adalah bangsa pribumi dan orang pertama yang meneroka kawasan terbabit tapi malang telah diambil dengan senang oleh kerajaan negeri.

Inikah KERAJAAN KEBAJIKAN yang dilaung-laungkan??


Sumber - Jawa Bernam

1 comments:

Megat Alam Gempita 29 August 2012 at 23:16  

Ini kawasan tanah penempatan orang Melayu sejak sekian lama. Tony Pua,Ronnie Liu, Xavier, Teressa Kok, Elizabeth dan Hannah Yeoh mana suka kalau orang Melayu-Islam ni dapat tanah. Mereka lebih suka jika umat Islam terus merempat dan meminta-minta dari DAP agar senang dakyah sosialis evangelist mereka dapat mempengaruhi umat Islam.

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP