Powered by Blogger.

Exco Selangor dihujani bantahan penduduk!

Monday, 2 July 2012


Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setingan Selangor Iskandar Abdul Samad hari ini dihujani bantahan penduduk Taman Nirvana, Ampang yang tidak puas hati dengan tindakan Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) meluluskan projek pangsapuri 16 tingkat di kawasan itu.

Mereka mendakwa pembinaan itu hanya akan menambah masalah sedia ada seperti kesesakan trafik, jalan raya rosak, tekanan air rendah, banjir kilat dan bekalan eletrik sentiasa terputus.

Penduduk juga mempersoal tindakan kerajaan negeri Selangor menukar pelan asal kawasan itu daripada projek pembangunan lot kedai kepada pangsapuri.

Pengerusi Jawatankuasa Penduduk Taman Nirvana, M. Thomas berkata apabila pangsapuri itu siap, bilangan penduduk akan bertambah dan mereka (penduduk lama) tidak akan aman lagi tinggal di kawasan tersebut.

Selain Taman Nirvana, kawasan yang terlibat ialah Taman Cempaka, Taman Dagang, Taman Putra Sulaiman dan Kampung Pandan.

Sementara itu, Iskandar mengalu-alukan maklum balas penduduk berhubung projek tersebut ketika sesi dialog dan memberi jaminan akan membawa masalah yang disuarakan kepada Menteri Besar dalam Mesyuarat Tindakan Ekonomi Selangor.

Beliau berharap pemaju projek itu akan berbincang dengan penduduk bagi mencari penyelesaian yang dapat diterima oleh semua pihak.

Sumber : Belantan

1 comments:

Global Products & Services Review 2 July 2012 at 15:54  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP