Powered by Blogger.

ADUN Sekinchan Tidak Berani Jawab Persoalan Penyelewengan Pangsapuri Damai, Sekinchan - SERANG

Thursday, 26 July 2012


Sekretariat Anak Muda Selangor (SERANG) kecewa dan dukacita dengan ADUN Sekinchan YB Ng Suee Lim, apabila beliau tidak menjawab persoalan yang yang dilontarkan berkaitan Penjualan Pangsapuri Damai, Taman Sekinchan Damai, Pekan Sekinchan seperti yang didedahkannya baru-baru ini.

Pengerusinya, Budiman Mohd Zohdi berkata, Ng Suee Lim tidak menjawab persoalan yang dilontarkan berkaitan isu ini sebaliknya membiarkan pegawai beliau sahaja yang memberikan keterangan.

“sehubungan dengan itu, kita mencabar ADUN Sekinchan untuk menjawab persoalan – persoalan yang diberikan. Persoalan terhadap penjualan aset milik kerajaan Negeri Selangor bertujuan menampung perbelanjaan Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB) bagi kerja-kerja penyelenggaraan adalah sesuatu tindakan yang kurang bijak dari perancangan Belanjawan Tahunan MDSB. Apatah lagi jika penjualan tersebut di bawah dari harga pasaran.

Persoalan mengenai penjualan pangsapuri di bawah dari dari harga pasaran hanya kerana sebuah syarikat yang memasuki tender tersebut adalah sesuatu kenyataan yang tidak diterima akal kerana NKK Enterprise merupakan sebuah syarikat yang baru ditubuhkan pada 29 September 2010.

Mesyuarat Jawatankuasa Tender MDSB Bil 1/2010 bertarikh 4 November 2010 memutuskan syarikat ini diberikan kepada tender tersebut. Apakah asas syarikat yang ditubuhkan tidak sampai 1 bulan lebih diberikan tender tersebut?,” ujarnya selepas membuat laporan polis bagi menyiasat penyelewengan yang berlaku ini.

Tambahnya, alasan MDSB tidak mementingkan keuntungan oleh itu penjualan mengikut unit tidak boleh dilakukan adalah sesuatu kenyataan yang kurang bijak dalam membuat pengiraan pelaburan hartanah kerana ia seperti menafikan han penduduk Sekinchan khususnya dan Parlimen Sungai Besar umumnya berpeluang mendapakan hartanah tersebut.

“Pengumuman penjualan dibuat pada 20 September 2010 dan NKK Enterprise hanya ditubuhkan pada 29 September 2010 dan pada 4 November 2010 Jawatankuasa Tender MDSB Bil 1/2010 telah menawarkan tender tersebut. Mengapakah syarikat yang tiada pengalaman dan baru ditubuhkan diberikan tender tersebut?

NKK Enterprise merupakan entiti perniagaan yang beralamat di 17A, Jalan Suria Indah 5, Taman Suria Indah Tanjung Karang. Mengapakah tidak diberikan peluang entiti perniagaan dari Sekinchan?,” tambahnya.

Isu berkaitan unit yang dijual merupakan peruntukan untuk Bumiputera masih lagi tidak terjawab.

“Kami berpendapat ada sesuatu yang tidak kena dalam penjualan aset milik kerajaan negeri. Kita merasa kesal kerana YB Ng Suee Lim dan Ahli Majlis yang terlibat membenarkan perlakuan ini berlaku,” ujarnya yang juga Ketua Pemuda UMNO bahagian Sungai Besar.

Sumber : Sahabat Gunung

1 comments:

Global Products & Services Review 27 July 2012 at 04:32  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP