Powered by Blogger.

Khalid tidak mesra setinggan sebab Latheefa Koya berhenti

Wednesday, 18 July 2012


Ketua Biro Hal Ehwal Guaman PKR, Latheefa Koya telah meletakkan jawatan sebagai ahli Majlis MBPJ.

Surat perletakan jawatan itu serta merta dan telah dihantar pada 16 Jul 2012 dan perkara ini telah disahkn oleh Zainun Zakaria, Pegawai Prhubungan Awam MBPJ.

Perletakan jawatan ini didakwa ada kaitan dengan arahan MB Selangor yang minta Latheefa Koya kemukakan surat tunjuk sebab mengapa beliau mengkritik pentadbiran Kerajaan Negeri dalam isu perumahan rakyat miskin atau setinggan.

Kritikan ini dibuat melalui surat yang turut di email kepada Anwar Ibrahim & Wan Azizah. Latheefa Koya juga didakwa guna SMS untuk kritik pentadbiran MB Selangor.

DIfahamkan Latheefa telah bertemu dengan sekumpulan setinggan dan dia meminta mereka datang ke bangunan SUK Shah alam untuk bertemu Menteri Besar sendiri tetapi Khalid enggan bertemu mereka malah menutup gate SUK.

Ini memalukan Latheefa yang agak idealis dan lurus bendul untuk percaya pada retorik dan pembohongan sendiri bahawa PKR terbuka dan perjuang nasib setinggan.

Perletakan jawatan serta merta ini juga dibuat kerana Latheefa Koya tahu beliau akan dipecat seperti mana yang diperbincangkan dalam Mesyuarat Mingguan Exco dan dikatakan mendapat sokongan majoriti Exco.

Dalam pada itu, telah kedengaran usaha lobi melobi di kalangan Ahli Majlis MBPJ untuk merebut jawatan 'Ketua Whip' yang ditinggalkan oleh Latheefa Koya di mana jawatan tersebut 'berkuasa' untuk meluluskan sebarang projek di MBPJ.

Kini terdapat 2 kekosongan Ahli Majlis MBPJ selepas R. Selvarajan meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya.

Sumber The Unspinner

1 comments:

Global Products & Services Review 18 July 2012 at 23:05  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP