Powered by Blogger.

Janji pilihanraya 2008 tak ditunai...500 berarak ke pejabat MB Selangor

Friday, 11 May 2012


Semua orang tahu kerajaan negeri pakatan pembangkang tidak tunai banyak janji dalam manifesto pilihanraya umum 2008.Namun mereka terus 'buat bodoh'.Lebih melucukan untuk menutup temberang itu mereka cuba perlekehkan apa jua kebaikan yang dibuat oleh BN pada rakyat termasuk durian runtuh pada Felda dan BR1M.

Sudahlah janji lama tidak ditunai ....menjelang pilihanraya umum ke 13 ini pakatan pembangkang galak menabur janji bulan dan bintang selain dari Buku Jingga mereka yang dikatakan boleh buat negara bangkrap jika digunpakai.

Pagi Khamis 500 masyarakat India Selangor yang hilang sabar dengan gelagat kerajaan negeri Selangor berhimpun di Bangunan Setiausaha Kerajaan (SUK) Negeriuntuk menghantar memorandum kepada Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Mereka bengang dengan apa yang disifatkan mereka sebagai janji kerajaan negeri yang tidak ditunaikan.

Mereka sebelum itu berarak ke bangunan tersebut dari Dataran Shah Alam mulai pukul 11.30 pagi dengan disertai anggota Pertubuhan Perikatan Prihatin Malaysia, sebuah badan bukan kerajaan (NGO).

Wakil kumpulan itu, K.Vijiyakumar, berkata memorandum berkenaan dihantar kerana masyarakat India di negeri ini berasa tertipu selepas janji-janji pilihan raya kerajaan pakatan pembangkang tidak ditunaikan walaupun telah empat tahun memerintah.

"Kami semua ditipu malah ditindas membabitkan isu seperti penjualan tanah sekolah, peningkatan kadar sewa Projek Perumahan Rakyat, pemberian tanah kuil dan pemberian biasiswa pendidikan kepada masyarakat India," katanya kepada pemberita.

Vijiyakumar, yang juga setiausaha NGO berkenaan, turut mendakwa kerajaan negeri tidak prihatin dalam memberikan peluang dan platform kepada belia India di Selangor untuk tujuan pembangunan sosial dan ekonomi.-10/5/2012

Sumber : Agenda Daily

0 comments:

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP