Powered by Blogger.

TERIMA KASIH KERAJAAN SELANGOR!! UNiSEL BERI PENDIDIKAN PERCUMA KEPADA ANAK SELANGOR!!

Monday, 2 April 2012


Dok heboh pasal ada segelintir mahasiswa yang buta hati nak mansuhkan PTPTN sebab takut tak mampu nak bersaing dalam dunia sebenar. Takut tak dapat kerja sebab sibuk dengan politik dalam kampus yang memaksa mereka semua repeat banyak subject. Maka atas jasa para pendokong Anwar Israel ini maka mereka telah sebulat suara untuk mendesak kerajaan BN untuk memansuhkan pinjaman PTPTN.

Nak tanya kat mahasiswa yang mungkin tak berjaya ni semua, agak-agak korang budak-budak yang belajar kat Unisel ni belajar free ke? Setahu JB la, yuran pengajian Unisel ni lebih kurang dah macam belajar kat kolej atau universiti swasta tau. Ada juga yang melupakan hasrat nak sambung belajar kat Unisel sebab yuran tinggi sangat. Maka mereka pun menunggulah panggilan dari UiTM kerana universiti ini sahajalah satu-satunya pusat pengajian tinggi yang memelihara rakyat khususnya kaum Bumiputra.

So, JB mendesak supaya kerajaan Selangor membiasiswakan segala yuran kepada penuntut-penuntut Universiti Industri Selangor sama ada di Shah Alam atau Batang Berjuntai (Bestari Jaya). Jika kerajaan pakatan Selangor boleh buat begitu, maka ianya haruslah diikuti oleh kerajaan negeri lainnya seperti Kedah, Kelantan juga Penang. Ada Brann ke Khalid Gagap???

1 comments:

art 2 April 2012 at 22:04  

Art says:

SAYA BERSETUJU DENGAN CADANGAN INI. KALAU PR BOLEH BAGI FREE YURAN2 DI UNISEL ATAU MANA2 INSTITUT DI KEDAH, KELANTAN DAN PENANG, NESCAYA SAYA MASIH TIDAK AKAN PANGKAH PR.

PR ADALAH SATU PAKATAN YANG AKAN MENGHANCURKAN NEGARA DAN GENERASI MASA DEPAN.

-ARTIS-

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP