Powered by Blogger.

70 samseng Ronnie Liu dihantar robohkan tokong

Saturday, 14 April 2012


Pada awal bulan Mac, 2012, laman web media baru kerajaan negeri Media SelangorKu sini membuat satu spin atau putarbelit untuk memberi gambaran nelayan Kampung Bagan Pasir Penambang, Kuala Selangor menolak pampasan yang diberi untuk pembinaan jati dan rumah nelayan di atas tanah LKIM.

Rupanya ia hanya satu usaha Ronnie Liu, exco negeri untuk mengaburi mata awam keapda keadaan sebenar. Semalam lebih kurang pukul 4 petang, 70 orang samseng telah dihantar oleh pemaju kroni Ronnie yang dilantik kerajaan negeri Selangor untuk merobohkan kuil tokong kepunyaan masyarakat Cina setempat. Kekecohan berlaku hingga pasukan FRU terpaksa diturunkan untuk membantu mengawal keadaan.

Ketika projek ini hendak diusahakan oleh Kementerian Pertanian pada akhir 2009, pihak kerajaan telah berbincang dengan pengurusan tokong dan penduduk yang akan dipindahkan. Minit Mesyuarat juga ada memnunjukkan persetujuan penduduk di situ kepada projek LKIM ini.

Sebaik saja projek ini mahu dimulakan, Ronnie Liu cuba menggagalkan dengan mengarah pihak PBT tempatan mengeluarkan srat arahan “stop work”.

Arahan menghentikan projek di letak di perkarangan tokong Sei Ling dimana tiada projek di hadapan tokong dan tanah milik LKIM yang mahu dibangunkan untuk rumah nelayan adalah disebelah tanah tokong untuk menggantikan rumah nelayan yang duduk di tanah yang akan dibangunkan jeti.

Selain mendapat rumah nelayan yang dibina oleh LKIM untuk menggantikan rumah mereka yang ada, nelayan juga diberi wang pampasan yang cuba diputarbelit media kerajaan negeri dan penyokong DAP sebagai tidak menjanjikan tempat untuk berteduh.

Ronnie Liu datang bertemu penduduk dengan cuba memutarbelit fakta dan konon nak jadi pembela mereka, sebelum Dato Noh Omar datang sendiri bertentang dengannya untuk membetulkan pembohongannya. Ronnie Liu tidak berupaya menjawab. Apabila diugut dengan saman, baru Ronnie Liu sedia berundur dan hentikan kekecuhannya.

Baca sepenuhnya di Sel13.com sini

Sumber : The Unspinner

1 comments:

Global Products & Services Review 14 April 2012 at 15:46  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP