Powered by Blogger.

Pakar terima 56,281 panggilan - Mohd. Zin!

Thursday, 28 June 2012


Sejak dilancarkan April lalu, Pusat Khidmat Rakyat (Pakar) yang diwujudkan oleh Barisan Nasional (BN) Selangor menerima sebanyak 56,281 panggilan sehingga hari ini.

Koordinator Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed berkata, sebanyak 20 peratus daripada keseluruhan panggilan yang diterima itu merupakan aduan mengenai pelbagai masalah yang terdapat di negeri ini.

Beliau berkata, panggilan selebihnya adalah mengenai pertanyaan terhadap beberapa produk yang diperkenalkan oleh Kerajaan Persekutuan seperti Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M).

"Daripada 20 peratus aduan yang dibuat penduduk itu, sebanyak 75 peratus berjaya diselesaikan dan kami menerima maklum balas yang baik daripada pemanggil, malah ada yang menghubungi semula Pakar hanya untuk mengucapkan terima kasih.

"Antara aduan yang diterima oleh Pakar adalah mengenai kegagalan kerajaan negeri menguruskan sampah sehingga menyebabkan beberapa longkang tersumbat," katanya kepada pemberita di Bangunan UMNO Selangor di sini hari ini.

Mengulas lanjut, Mohd. Zin berkata, pihaknya juga telah melanjutkan waktu operasi Pakar iaitu bermula pukul 9 pagi dan berakhir pada 9 malam berbanding sehingga pukul 6 petang sebelum ini.

"Lanjutan tempoh operasi itu dibuat berdasarkan permintaan yang tinggi serta maklum balas baik yang diterima daripada orang ramai," katanya.

Sementara itu, Mohd. Zin berkata, pihaknya akan mengenal pasti beberapa masalah yang memerlukan satu koordinasi dengan agensi-agensi kerajaan lain bagi memudahkan Pakar menyelesaikan setiap masalah yang diajukan kepada mereka.

"Usaha ini adalah untuk membantu rakyat Selangor dengan lebih baik agar tindakan susulan dapat diperkemaskan dengan lebih cekap dan telus," katanya.

Pejabat Pakar terletak di Tingkat 9, Bangunan UMNO Selangor di sini dan boleh dihubungi di talian 1-300-22-2626.Sumber : Belantan

1 comments:

Global Products & Services Review 28 June 2012 at 22:31  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP