Powered by Blogger.

Malu! Zip Seluar Khalid Ibrahim & Azmin Terbuka Di Tempat Terbuka

Thursday, 28 June 2012


Dalam pendengaran awam Selcat yang berlangsung semalam yang bersumberkan petikan dari Sinar Harian (di bawah) MB Selangor telah disebut sebagai pemberi arahan terhadap pindaan Rancangan Tempatan Petaling Jaya (RTPJ) oleh Penolong Pengarah Kanan Perancang Bandar MBPJ Fairos Abdul Hamid.


Sementara itu, Media Selangorku pula dalam laporannya (di bawah) memetik kenyataan ahli majlis MBPJ Derek John Fernandez bahawa wujud satu rancangan penipuan dan penyelewengan yang pasti memberi keuntukan kepada pihak-pihak tertentu.


Siapa pihak yang mempunyai kepentingan keatas projek berkenaan? Khalid Ibrahim, Azmin Ali atau Anwar Ibrahim? Atu ketiga-tiga mereka?

Andai benar laporan yang mengatakan Sidang Selcat kali ini hanya untuk menyiasat bagaimana dua laporan yang bercanggah yang masing-masing dikeluarkan oleh MBPJ dan Jabatan Perancang Bandar dan Desa, bermakna Pengerusi Selcat Teng Chang Khim pasti tidak akan mendedahkan pihak yang mempunyai keuntungan keatas projek pembangunan di Padang PKNS Kelana Jaya tersebut.

Isu projek sebenarnya adalah mudah, iaitu hanya harus diteruskan atau tidak. Namun baik Khalid, Azmin mahupun Anwar sebagai Penasihat Ekonomi masih teragak-agak untuk membuat keputusan. Sikap mereka inilah yang menguatkan andaian mereka mempunyai keuntungan atas projek berkenaan.

Sekali lagi, Selcat hanya akan menjadi pentas sandiwara yang kononnya Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor adalah yang paling telus di dunia!

Sumber : Akar Umbi

1 comments:

Global Products & Services Review 28 June 2012 at 22:24  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP