Powered by Blogger.

Timbunan Sampah Di Kawasan Perumahan Bakal Kembali Membusuk - Pungutan Sampah PBT Selangor Cuma 2 Kali Seminggu

Monday, 3 September 2012


Semasa melancarkan compacter yang dibeli kerajaan negeri, MB Selangor Khalid Ibrahim dengan bangganya mengatakan bahawa kerajaan pentadbirannya telah berjaya menjimatkan jutaan ringgit..

Malah lebih dari itu, Khalid telah mengumumkan penurunan cukai taksiran bagi unit kediaman flat kos rendah diturunkan sebanyak 25%, ekoran kejayaan penjimatan tersebut.

Akan tetapi semenjak musim perayaan Aidil Fitri yang lalu, didapati perkhidmatan pungutan tidak mengikut jadual. Saya sekadar menganggap ia adalah bersifat sementara.

Malam tadi saya melihat jiran yang baru selesai mengadakan majlis khatam Quran, membawa bungkusan-bungkusan sampah untuk dibuang. Beliau memberitahu saya, pekerja lori sampah di kawasan kediaman kami memaklumkan bahawa pungutan sampah kini cuma 2 kali seminggu.

Jika benar, ini bermakna kejayaan Khalid menjana perkhidmatan dengan kos yang rendah, berserta dengan tawaran perkhidmatan yang turut rendah kualiti dan kekerapannya.

Ini sepatutnya tidak berlaku, kerana rakyat Selangor baru saja membayar cukai taksiran setengah tahun ke 2 yang berakhir pada 31 Ogos yang lalu dan secara langsung PBT mempunyai banyak wang kepada kontraktor (jika sebelum ini tertangguh).

Tambahan pula, penurunan cukai taksiran adalah sebahagian dari manifesto Pakatan Rakyat semasa PRU 2008.

Oops.... Baru teringat - Khalid kata manifesto bukan perjanjian. Jadi, kita tak boleh buat apa-apa!

Sumber - Akar Umbi

1 comments:

Global Products & Services Review 3 September 2012 at 04:52  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP