Powered by Blogger.

ISU PERUMAHAN : SERANG AKAN SERANG!

Wednesday, 16 January 2013Sikap Kerajaan Negeri Selangor pimpinan Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim yang menafikan janji manifesto pilihanraya ke-12 (PRU12) terus dipersoalkan menyebabkan Sekretariat Orang Muda Selangor (SERANG) dan Pemuda Barisan Nasional (BN) yang bekerjasama di bawah Program 'Kembara Anak Muda Sayangi Selangor' menggerakkan jentera turun padang bagi mendengar rintihan rakyat.

Menurut Pengerusi SERANG, Budiman Mohd Zohdi, antara janji yang gagal ditunaikan Kerajaan Pakatan Rakyat (PR) itu adalah berkenaan isu perumahan kos rendah terutamanya untuk golongan muda yang kini menjadi keperluan belia terutamanya yang baru mendirikan rumah tangga.

"Dalam BN kita ada Pusat Khidmat Rakyat (PAKAR) dan kita terima banyak aduan. 30 peratus aduan adalah mengenai isu perumahan. Rata-rata pengadu bertanyakan bagaimana untuk mendapatkan rumah," katanya kepada pemberita dalam sidang media di pejabat UMNO Bahagian Kota Raja di sini semalam.

Tambahnya, SERANG turut mendesak kerajaan negeri Selangor untuk bersikap prihatin serta tidak melepaskan tangan dalam perkara yang melibatkan hak rakyat.

"Kita desak kerajaan negeri, polisi untuk rumah anak muda perlu diteruskan. Bagaimana rumah sewa boleh tinggal ramai-ramai, ini melibatkan aspek sosial kehidupan.Kerajaan negeri tidak boleh lari dari masalah ini kerana soal tanah adalah tanggungjawab kerajaan negeri," ujarnya lagi.

Sehubungan dengan itu, SERANG dan Pemuda BN terus menggerakkan jawatankuasa mereka turun padang ke Parlimen Kota Raja.

Turut hadir, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Kota Raja, Nur Azman Anuarul Perai, Penyelaras Dun Pandamaran, Datuk Dr. Ching Eu Boon dan Setiausaha Pemuda MIC Kota Raja, D. Kajendren.

Sebelum ini dalam program sama, SERANG telah mengadakan lawatan ke kawasan Pandan Jaya yang melibatkan Parlimen Pandan.

Sumber

0 comments:

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP